Getekend Lot, kinderen in de Japanse interneringskampen en de Tekenanalyse.

Wanda Dondorp behandelt  in haar praktijk als pedagoog en GZ-psycholoog onder andere mensen die bezig zijn de traumatische ervaringen van de Tweede Wereldoorlog te verwerken. 

De Tekenanalyse is daarbij een vruchtbare benadering gebleken om moeilijk te bespreken ervaringen te benaderen en in dialoog te analyseren. 

In Getekend Lot staan de ervaringen van twee mensen die als kind gevangen zaten in een Japans interneringskamp centraal. Zij tekenen en vertellen over hun ervaringen, die diepe sporen hebben achtergelaten in hun leven. 

Nieuwsgierig? Klik hier voor een voorproefje van hoofdstuk 2

Recensie Checkpoint magazine

Checkpoint magazine, uitgegeven door het Veteraneninstituut, publiceerde een recensie over het boek Getekend lot van Wanda Dondorp. 

Mijn familie in tijden van oorlog

Berthe Korvinus was eregast bij de première van de film ‘mijn familie in tijden van oorlog’. Een aangrijpende documentaire over de Japanse bezetting in Nederlands-Indië en de opstand van de Indonesiërs tot en met de komst van ruim 330.000 Indische Nederlanders in Nederland. 

De geschiedenis wordt verteld aan de hand van de dramatische lotgevallen van de familie van de filmmaker, Chris de Ceuninck van Capelle. Daarmee worden deze gebeurtenissen persoonlijk en kan de kijker zich identificeren met de familieleden. De geschiedenis komt tot leven, ook en juist voor nieuwe generaties. Ze krijgen een volledig en invoelbaar beeld van deze geschiedenis.

Ook Berthe spreekt in de film over haar kamptijd als kind.

 

Eerder vertelden en tekenden  Berthe Korvinus en Erik Rambaldo beiden uitgebreid over deze periode in  ‘Getekend lot, kinderen in de Japanse interneringskampen’ .  

De film is ook een eerbetoon aan de 1e generatie Indische Nederlanders en biedt de mogelijkheid om hun verhaal door te geven. De film draait op verschillende dagen in augustus in het filmhuis Den Haag

Op de foto van links naar rechts: producent René van Mendel, filmmaker Chris de Ceuninck van Capelle en Berthe Korvinus. 

Pedagogisch Psychologisch Centrum Heemstede

Chrysanthemumlaan 2
2106 BN Heemstede

023-5282290

ppch.heemstede@gmail.com

Drs. W. Dondorp is vrijgevestigd registerpsycholoog NIP/Gezondheidszorgpsycholoog (BIG), onderwijskundig pedagoog en lid van NVGzP/VvAA.

BIG registratienummer 49050968625

Uw privacy en PPCH

Bereikbaar op maandag van 9.00 tot 17.00 uur

en donderdag van 8.30 tot 13.30 uur

Telefonisch spreekuur: woensdagavond

van 18.30 tot 19.30 uur

  • Facebook Social Icon

De stof van de modules Tekenanalyse gegeven door het PPCH is auteursrechtelijk beschermd

en intellectueel eigendom van het PPCH.