MEDIA

PPCH en de Tekenanalyse

Artikel in het Heemsteeds Nieuwsblad, 19 juli 2017

Naar aanleiding van de drukbezochte boekpresentatie van zaterdag 1 juli gaf Wanda woensdag 12 juli een lezing over haar boek 'Getekend lot, Kinderen in de Japanse interneringskampen en de Tekenanalyse' bij Boekhandel Blokker in Heemstede.

Artikel in het Haarlems Dagblad, 1 juli 2017

In het begin van juli stond Wanda naar aanleiding van haar boekpresentatie in de boekwinkel Blokker ter Heemstede, in het Haarlems Dagblad. Voor het begin van de boekpresentatie werd Wanda geïntervieuwd door Jaap Timmers. In het artikel vertelt Wanda over de gruwelijkheden in Japanse interneringskampen, die dermate ingrijpend waren dat de slachtoffers de pijn onbewust overbrachten op hun kinderen. Aan de hand van de Tekenanalyse probeert Wanda verlichting te brengen. De tekenanalyse is een methode die Wanda zelf ontwikkeld heeft en ze ook overbrengt op collega-psychologen die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg. 

Artikel in Het Parool, 14 juli 2016

In juli dit jaar is Wanda benaderd door journaliste Esther Villerius van het Parool. Zij vond Wanda via Google, toen zij op zoek was naar iemand die haar idee kon invullen: een analyse van de werken van Vincent van Gogh. 15 juli zou er een nieuwe tentoonstelling in het Van Gogh museum in Amsterdam van start gaan: “De waanzin nabij. Van Gogh en zijn ziekte.” In dit kader wilde de journaliste een analyse laten maken van de werken van Van Gogh, in deze laatste periode van zijn leven. Wanda was over dit idee wel bedachtzaam, omdat een belangrijk onderdeel van de Tekenanalyse het bespreken van de tekeningen is. Dit is niet meer mogelijk, en daarom is het moeilijk om conclusies te trekken uit de analyse. Voordat de tentoonstelling officieel open ging heeft Wanda met de journaliste het Van Gogh museum bezocht, en er zijn toch interessante analyses gemaakt.

Heemsteedse Courant 

augustus 2016

 

Psychologie Magazine

januari 2015

Psychologie Magazine

september 2013

De Heemsteder

mei 2013

Mind Magazine

september 2008

De West (Suriname)

augustus 2008

Haarlems Dagblad

januari 2006

Veurne Sport (België)

juni 2003

België

augustus 2001

Haarlems Weekblad

mei 1997

Haarlems Dagblad

maart 1989

Interview ter gelegenheid van 25 jaar PPCH

Voor het lustrumboek van het 25-

jarig bestaan van het PPCH heeft Merijn de

Boer een interview gehouden met Wanda. Dit interview is hier te lezen.

 

Er wordt gesproken over verschillende perioden uit de historie van het PPCH  aangevuld met foto’s uit deze tijden. Zo zijn bijeenkomsten gefotografeerd in bijvoorbeeld Suriname, India, België en Frankrijk. zijn

Pedagogisch Psychologisch Centrum Heemstede

Chrysanthemumlaan 2
2106 BN Heemstede

023-5282290

ppch.heemstede@gmail.com

Drs. W. Dondorp is vrijgevestigd registerpsycholoog NIP/Gezondheidszorgpsycholoog (BIG), onderwijskundig pedagoog en lid van NVGzP/VvAA.

BIG registratienummer 49050968625

Uw privacy en PPCH

Bereikbaar op maandag van 9.00 tot 17.00 uur

en donderdag van 8.30 tot 13.30 uur

Telefonisch spreekuur: woensdagavond

van 18.30 tot 19.30 uur

  • Facebook Social Icon

De stof van de modules Tekenanalyse gegeven door het PPCH is auteursrechtelijk beschermd

en intellectueel eigendom van het PPCH.